Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Aanhef Van Brieven En E Mails

Aanhef van brieven en e-mails

Keuze van de aanhef

Bij het schrijven van een brief of e-mail is het belangrijk om een geschikte aanhef te kiezen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de verhoudingen tussen de schrijver en de ontvanger, evenals met de formele of informele toon van het bericht.

Formele aanhef

In een formele context is het gebruikelijk om de woorden 'Geachte' of 'Hooggeachte' te gebruiken, gevolgd door de achternaam van de ontvanger. Voor mannen is "Geachte heer" of "Hooggeachte heer" geschikt, terwijl voor vrouwen "Geachte mevrouw" of "Hooggeachte mevrouw" wordt gebruikt.

Informele aanhef

In een informele context kan een eenvoudig "Beste" worden gebruikt, gevolgd door de voornaam of bijnaam van de ontvanger. Voor mannen is het ook mogelijk om "Dag" te gebruiken.

Aanspreking in lopende tekst

In lopende tekst wordt "meneer" gebruikt voor mannen en "mevrouw" voor vrouwen. Het is niet aan te raden om "dhr." of "mw." te gebruiken, omdat dit als verouderd wordt beschouwd.

Andere aanheffen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een specifieke aanhef te gebruiken, zoals "Dr." voor doktoren of "Prof." voor professoren. Het is altijd belangrijk om onderzoek te doen naar de juiste aanhef voor de persoon aan wie u schrijft.


Comments